Finance Flow

Scancloud Finance Flow är en tjänst för factoringföretag som köper, och/eller belånar fakturor. Med tjänsten automatiserar ni hela processen från er klient till er klients kund. Det är en flexibel lösning som kan sättas upp beroende på just Ert sätt att arbeta, och löser allt onödigt arbete i fakturahanteringen samt förbättrar och förstärker Ert erbjudande till både klient och kund.

I denna process har man ofta ett stort antal fakturor att ta in i verksamheten som härstammar från olika layouter av fakturor beroende på det antal klienter man handhar. Detta gör att det blir stansjobb, eller i bästa fall skanning/tolkning av klientfakturorna för att få loss den information man behöver för att skapa sitt eget klientreskontra. Klientens originalfakturor skickas ut med stämpel, eller i värsta fall klisterlapp om vart betalningen skall gå, alternativt skapar factoringbolaget en ny faktura som går till kunden. Kunden får sin faktura i pappersformat, eller i vissa fall som mailad faktura trots att även de vill effektivisera med e-faktura. Processen för factoringbolaget är ofta tidskrävande och därmed kostsam.

Med Scancloud Finance Flow automatiseras flödet av fakturor från klienterna, och all vital information som factoringbolaget behöver kommer som 100% verifierat metadata in i bolagets system. När kunden godkänts skickar systemet ut fakturan, antingen i originalutseende, eller i det utseende ni väljer. Om mottagaren vill ha fakturan i papper, PDF eller e-faktura spelar ingen roll. Det styrs från systemet beroende på vad mottagaren föredrar. På detta sätt elimineras all hantering av klientdata och utsändning. Naturligtvis kan vi även hantera påminnelser helautomatiskt.

Resultatet är att allt onödigt arbete i posthantering, stansning , arkivering, sändning av utgående fakturor etc. elimineras, och ni kan ägna er åt det som är viktigare i Er process.

Kontakta oss idag. Du kan vara igång redan i morgon!

e-post 08-23 23 17
Scancloud en del av Visma