Skanningsteamet – en kärnpunkt på Scancloud

Möt Emma Wengelin, den dynamiska 26-åringen från Östersund, som är en av de centrala spelarna bakom Scanclouds framgångsrika skanningsavdelning. På sin fritid njuter Emma av att vara i stallet och åka skoter, men under arbetsdagarna är hon fokuserad på att förbättra kundernas upplevelse av fakturahantering. I den här artikeln tar vi en närmare titt på hur Emma och hennes team på Scancloud revolutionerar hur företag hanterar pappersfakturor, och deras klimatsmarta strategi för att spara tid och resurser.

Emma Wengelin och Isak Norin.

Skanningsavdelningen är hjärtat av Scanclouds verksamhet och består av nio passionerade medarbetare som arbetar tillsammans för att digitalisera pappersfakturor och arkivera dem på ett säkert sätt. Genom detta innovativa arbetssätt sparar kunderna både tid och utrymme, samtidigt som det minskar behovet av att transportera fysiska fakturor och därmed bidrar till en mer hållbar framtid.

Ija Jälkentalo, som har ansvarat över skanninggruppen sedan början av 2019 är idag på föräldraledighet. Ija har varit med och bidragit till Scanclouds framgång och är stolt över hur arbetsgruppen har utvecklats över tiden. Från att ha startat med en liten bordskanner och några få postlådor år 2010, använder teamet nu två avancerade skannrar och en brevöppnare, vilket har sparat mycket tid och förbättrat arbetsflödet. Men det krävs mer än så för att bygga en hållbar arbetsplats.

Under mina år på skanningsavdelningen på Scancloud har mitt mål alltid varit att skapa ett sammansvetsat team där vi alla hjälps åt, tar hand om varandra och jobbar mot ett gemensamt mål. Det ska vara en rolig arbetsplats, arbetet ska kännas givande och meningsfullt och det tycker jag verkligen att vi har lyckats med. Jag har fullt förtroende för att Emma leder teamet i rätt riktning medans jag är borta och ser till att vi fortsätter leverera samma fina kvalitet till våra kunder som tidigare, säger Ija.

Emma Wengelin, har fått ta över det övergripande ansvaret som arbetsledare för skanningsteamet medan Ija är föräldrarledig. Emma är stolt över sitt teams prestationer och hur de har utvecklats över åren. Utmaningar kommer och går, men Emma och hennes team är fast beslutna att ständigt utvecklas och förbättra sin verksamhet. De har anpassat sig efter postens utmaningar under väderkaos och högtider, och ser till att Scanclouds kunder aldrig påverkas negativt av dessa situationer. När det gäller framtiden har Emma en stark vision om att skanningsteamet ska fortsätta vara en nyckelfaktor i Scanclouds framgång.

Att kunna underlätta för våra kunder är något vi brinner för. Det är viktigt för oss att hantera pappersfakturor så länge de finns och att göra det på bästa möjliga sätt, säger Emma.

I genomsnitt hanterar skanningsteamet ungefär 8000 fakturor varje dag, men de är inte rädda för att tackla toppar på upp till 10 000-12 000 fakturor under högtrycksmånader. De arkiverar fakturor i allt från 4 till 17 år, enligt de lagar och bestämmelser som gäller eller enligt speciella önskemål från kund.

Scanclouds skanningsavdelning visar att innovation, passion och hårt arbete kan skapa en framgångssaga som förändrar hur företag hanterar fakturor och bidrar till en mer hållbar framtid.

Scancloud en del av Visma