OKQ8 Scandinavia har hittat en långsiktig affärspartner

OKQ8 Scandinavia letade efter en enkel och fungerande tjänst för alla typer av leverantörsfakturor såsom pappersfakturor som ska skannas, pdf-fakturor och e-fakturor. Valet föll då på Scancloud och deras tjänst Scancloud Connect.

– En avgörande faktor vid upphandlingen var att Scanclouds system var väl utvecklat och gjort för fakturahantering. Den produktionsprocess som vi såg när vi besökte Scancloud kändes modern och i tiden, säger Linda Winberg Florén som arbetar som Head of Control & Quality på OKQ8 Scandinavia och var en av de ansvariga i upphandlingen.

Efter ett års arbete med att förbättra leverantörsfakturaflödet hade OKQ8 Scandinavia nått sin prognos i effektivisering och fortsätter nu att förbättra och öka andelen pdf- och e-fakturor. Man var naturligtvis medveten om att det fanns en viss risk med en så pass stor förändring som skedde inom företaget.

– Att byta till en koncerngemensam affärssystemsleverantör och samtidigt organisera om till ett Shared Service Center med koncerngemensamma processer var ett stort projekt, säger Linda. Att dessutom slå samman leverantörsfakturahanteringen för e-faktura och skanning och byta leverantör var väl ytterligare en utmaning.

Så här i efterhand kan Linda pusta ut.
– Med facit i hand kunde detta inte ha gått mycket bättre. Det stöd vi fick i införandet av förändringar och den expertkunskap som Scancloud bistår med i vårt dagliga arbete är otroligt bra.

Läs mer (pdf) »

Scancloud en del av Visma