Jari Urkko är optimistisk om framtidens digitalisering

Jari Urkko är en affärsutvecklare med gedigen erfarenhet av digital affärskommunikation och kundrelationer. Sedan 2016 har han arbetat på Scancloud, och Jari ser en marknad som puttrar av utveckling, där kombinationen av digitala format och maskininlärning möjliggör automatchning av leverantörsfakturor mot lagda ordrar.

Enligt Jari har branschen utvecklats explosionsartat och antalet företag som ansluter sig till Peppol och andra VAN-operatörsnätverk ökar varje dag. 

Det är kul att fler och fler företag förstår värdet av att skicka och ta emot e-fakturor, vilket borde vara en självklarhet för alla företag. Det som även finns mycket intresse idag kring är att skicka och ta emot e-ordermeddelanden. En annan del som vi på Scancloud noterat är intresset av att automatmatcha e-fakturor har ökat. Det löser vi genom att ta emot e-fakturor och även tolka de fakturor som inte är elektroniska görs på radnivå med radtolkning, förklarar Jari.

Detta innebär att fakturor automatiskt matchas mot ordrar och attesteras utan manuell intervention, vilket sparar både tid och pengar. Jari påpekar också att Scancloud tillsammans med Inyett har utvecklat en ekonomisk hälsokontroll för både kunder och leverantörer. 

Foto: Jari Urkko

Scancloud fortsätter att utveckla nya funktioner som förenklar arbetet för företag. Senaste utvecklingen som Scancloud har lanserat är eGate 2.0 – portalen som ger företag övergripande koll om sitt fakturaflöde, både inkommande och utgående fakturor. Till detta får kunderna veta om sina kunder eller leverantörers kreditmässiga status genom hälsokontrollen.

Med nya funktioner i eGate 2.0 erbjuder vi marknadens vassaste tjänster för digitalisering av leverantörsfakturor med en kombination av elektroniska meddelanden, fakturor & ordrar och datafångst via tolkning. 100% digitala meddelanden oberoende vilket format de skickats i, säger Jari.

Scancloud är stolta över att ha Jari med i teamet, som driver in affärer och är passionerad om att effektivisera företagsprocesser genom digitalisering. Med hans expertis och erfarenhet, tillsammans med Scanclouds innovativa lösningar, kan företag öka sin produktivitet och effektivitet samtidigt som man sparar tid och pengar.

Scancloud en del av Visma