Aktivering e-faktura

Vi jobbar efter devisen ”Så lite papper som möjligt”.  I vår relationssökningsmotor sker dagligen en stor mängd uppdateringar av sändare och mottagare som finner varandra i elektroniska fakturaformat. Vi kan genom detta ”register” aktivera inkommande och utgående e-fakturaflöden automatiskt. Scancloud är även en Peppolaccespunkt och kan skicka och ta emot via Peppol. Läs mer här.

aktivering_efakturaFrån leverantör:

När din leverantör skickar en faktura till oss tittar våra system först på om den kan tas emot som e-faktura. Hittar vi inte den relationsmöjligheten ser systemet efter om den istället kan skickas från din leverantör som en pdf-faktura. Hittar systemet inget av ovanstående format eller relation, kommer fakturan att mottas som en pappersfaktura och därmed skannas. Nästa gång du tar emot en faktura från samma leverantör kommer samma procedur att upprepas för att kontinuerligt finna billigare, mer elektroniska vägar att ta emot just din faktura på.

Från kund:

När ni skickar en faktura till oss tittar våra system först på om den kan skickas som e-faktura. Detta förutsätter att vi kan identifiera din kund genom exempelvis organisationsnummer. Hittar vi inte den relationsmöjligheten ser systemet efter om den istället kan skickas till din kund som en pdf-faktura. Hittar systemet inget av ovanstående format eller relation, kommer fakturan att sändas som en pappersfaktura i det format och med det utseende du föredrar. Nästa gång du sänder en faktura till samma kund kommer samma procedur att upprepas för att kontinuerligt finna billigare, mer elektroniska vägar att skicka just din faktura på.

Kontakta oss idag. Du kan vara igång redan i morgon!

e-post 08-23 23 17
Scancloud en del av Visma