Logga inSupport

Ta emot Fakturor

En väg in för alla leverantörsfakturor, oavsett format

Genom att erbjuda en enkel tjänst inom fångst av data från alla typer av leverantörsfakturor, oavsett om det är pappersfakturor som ska skannas, PDF-fakturor eller e-fakturor, ger Scancloud Connect sina kunder kortare ledtider, lägre kostnader, högre effektivitet och därför mer tid över för sin kärnverksamhet. När ni börjar använda Scancloud Connect, har ni allt som behövs för att ta emot fakturor oavsett hur er leverantör vill skicka dem. Pappersfakturor, PDF fakturor och E-fakturor såsom EDI och XML. De data ni vill få ut till ert fakturahanteringssystem, eller affärssystem läser vi ut 100% korrekt och validerat, i den helautomatiska processen utan att ni behöver lägga någon tid i den.

leverantörflöde

Vi har paketerat tjänsten för att hjälpa Era leverantörer att skicka elektroniska fakturor till Er, men tills detta verkligen fungerar fullt ut kommer många att behöva fortsätta skicka pappersfakturor under en tid. Därför har vi denna tjänst för att kunna hjälpa Er med ett helhetsgrepp om Er datafångst.

Varför sitter man och skriver in all fakturainformation från alla fakturor när detta kan ske med helt automatisk inläsning av fakturor, rakt in i ditt EFH eller affärssytem?

Detta är inkörsporten och det första steget i att börja med elektronisk fakturahantering. Du är igång och kör denna tjänst för skannade pappersfakturor inom 2 timmar, och kan på köpet börja begära elektroniska fakturor från dina leverantörer direkt. Låt därefter din ekonomipersonal göra mer produktiva arbetsuppgifter än att stansa fakturainformation. Allting administreras från ett helt webbaserat verktyg så ni kan utföra era arbetsuppgifter vart ni vill och när ni vill.

För att använda Scancloud Connect finns inget volymkrav! 500 eller 500.000 dokument per år, det spelar ingen roll. Scancloud Connect är lönsamt oavsett volym, från första scanningen.
För att komma igång med Scancloud Connect behövs inga krångliga projekt och uppsättningar. Det gör vi snabbt och enkelt vid starten.

Läs mer om varje del i Scancloud Connect nedan.

Skanning

Vi tror att alla så småningom vill skicka och ta emot fakturorna elektroniskt. Men tills detta verkligen fungerar fullt ut kommer många att behöva fortsätta skicka pappersfakturor under en tid.
Därför tar Scancloud ett helhetsgrepp om er datafångst. Vi kan skanna era fakturor hos oss, med er fakturaadress ställd till vårt eget postnummer, eller så väljer ni att skanna fakturorna själva, hos er eller i era filialer. Oavsett hur fakturorna skannas, går de till oss för tolkning av fälten ni vill få lästa på fakturorna.

Denna process sker helt automatiskt och fakturorna landar 100% riktigt tolkade, verifierade och eventuellt rättade i ert fakturahanterings- eller affärssystem. En faktura innehåller alltid 8-12 grunddatafält som skall in i ett affärs- eller fakturahanteringssystem, den kan också innehålla raddata som ska matchas mot en beställning eller order. Scancloud hanterar automatiskt era leverantörsfakturor och skickar relevant och korrekt information rakt in i ert affärs- eller fakturahanteringssystem.

Vi gör kontinuerligt mätning av hur resultaten av tolkningarna går, Vi har i medeltal ett dokumenterat fel av 10.000 lästa fakturor (ett fel = ett av fälten i de 9-12 fält som vi läser per faktura). Denna siffra är vi stolt över! Jämför gärna med vilken aktör som helst på marknaden. Kvalitet är aldrig något vi tummar på.Skannar ni redan fakturor och använder en programlicens för tolkning och verifiering från någon annan leverantör. Hör av dig till oss, vi vill visa hur ni kan tids- och kostnadseffektivisera den investeringen genom Scancloud.

Scancloud skickar automatiskt den tolkade, eller relevanta fakturainformationen direkt in till alla fakturahanteringssystem, såsom exempelvis Ascendo, Basware, Palette, Medius, Exflow, Approve-IT, LevDoc, EyeSys etc. Vi kan också skicka direkt in till  ett 20-tal av de vanligaste affärssystemen såsom Visma, Hogia, Fortnox, Entré, Pyramid, E-conomic etc.

PDF Faktura

När ni väljer Scancloud som partner för er datafångst kan ni lätt begära era fakturor i PDF-format.

Antingen väljer ni att ha er egen mottagningsadress, eller så sätter ni er fakturaadress för PDF fakturor till oss. Väljer ni det senare, verifierar vi att avsändaren av fakturan är den som den utger sig för att vara innan vi hanterar fakturan vidare. Via ett webbgränssnitt har ni möjlighet att granska och åtgärda de fakturor som inte är välkomna och hamnat i karantän såsom tex bluffakturor. PDF fakturor är inte riktiga e-fakturor utan behöver tolkas av oss innan de kommer in i ert fakturahanterings system. Har ni behov att radtolka era order eller varufakturor kan vi helautomatiskt utföra detta i Scancloud. Det innebär en enorm tidsbesparing för våra kunder som jobbar med inköpsorderkopplingar till sina fakturahanteringssystem.

 e-faktura (Del i tjänsten Scancloud Invoice In)

Ni behöver bara en enda uppkoppling till Scancloud för att kunna ta emot elektroniska fakturor. Exempelvis Svefaktura, Finvoice, EDIFACT, XML, E2B.

Vi hanterar alla på marknaden förekommande format i vår formatväxel (VAN tjänst). I den konverterar och anpassar vi den aktuella informationen till de format som ni efterfrågar. Inom Scancloud har vi samkörningsavtal med alla större övriga VAN leverantörer på marknaden. Detta gör att om er leverantör kan skicka ut elektroniska fakturor själv, eller via någon annan part, kan vi också ta emot dem till er.

Radtolkning

Har ni behov att radtolka era order eller varufakturor kan vi helautomatiskt utföra det i Scancloud Connect. Det innebär en enorm tidsbesparing för våra kunder som jobbar med inköpsorderkopplingar till sina fakturahanteringssystem.

När man köper licenser av andra system för att utföra egen radtolkning, måste man inte bara lägga ner massor med egen tid i tolk/verifierings processen. Man måste ofta också köpa radtolkningslicenser för hela sin fakturavolym, även om order/varufakturorna bara står för en del av hela fakturaflödet.
Med Scancloud Connect betalar man bara för sin faktiska förbrukning, ingenting annat. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan effektivisera er befintliga process, eller komma igång med helt ny effektiv radtolkning.

Jämför Scancloud Connect med andra tjänster

Fördelarna med att använda Scancloud Connect jämfört med att köpa eller hyra en programvara och utföra detta inom företaget med egen personal är många. Det blir dessutom billigare att använda Scancloud än att köra i egen regi, det lovar vi.

Scancloud Connect

Egen tolkning med programlicens

 Behov av speciell IT-infrastruktur  Nej  Ja
 Systemadministration  Nej  Ja
 Manuell validering  Nej  Ja
 Personal tillgänglig oavsett variation i daglig volym  Nej  Ja
 Försortering av fakturorna vid egen scanning  Nej  Ja
 Validering av vem avsändare av PDF-fakturor är  Ja Nej
 Behov av konsulter för igångsättning  Nej  Ja, 1-2 dagar
 Behov av personalutbildning  Nej  Ja
 Betala ENDAST för den volym du förbrukar  Ja  Nej
 Betala i efterskott för den volym du förbrukar  Ja  Nej
 Radtolkning av elektroniska fakturor  Ja  Beror på licenstyp
 Automatisk verifiering av radtokade fakturor  Ja  Nej
 Anpassningar möjliga även för kunder med låg volym  Ja  Nej
 PDF fakturor som standard  Ja  Ja, med konsultinsats
 EDI, XML in som standard  Ja  Ja, med konsultinsats
 Behov av avtal med extern VAN-operatör  Nej  Ja
 Kundunika införanden för att öka EDI/XML  Ja  Nej
 Betala endast för exakt antal fakturor genom systemet  Ja  Nej
 Betala mindre för en PDF jämfört med ett papper  Ja  Nej
 Betala mindre för en EDI/XML jämfört med en PDF  Ja  Nej